Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Dream CHIP Atom One SSM500 Ağır Çekim Yayın Kamerası
Dream CHIP Atom One SSM500 Ağır Çekim Yayın Kamerası
18.10.2021 11:01

Sektörün bir kesimi için kameraların boyutları önemli. Küçük kameralar otomobillerin içerisinde, drone araçlarında ve diğer ilginç uygulamalarda önemli. Üretici Dream CHIP bu alanda çok sayıda seçenek sunuyor. Son on yılda hemen her türde kamerada büyük ilerleme yaşandı. Artık neredeyse bir kibrit kutusu boyutuna 4K görüntüler için yeterli, dev miktarlarda piksel sığdırmak mümkün.

Atom One SSM500

Atom One SSM500 kamera benzeri birçok POV kameranın küpe benzer biçimini aşmasına rağmen hala sınırları zorluyor. SSM500, B4 lens yuvası hariç (C yuva biraz daha küçük) yaklaşık iki yüz milimetre uzunluğunda, ön tarafı 60x60 milimetre bir ürün. Bu kasası içerisinde büyük yetenekleri birleştiren Atom One SSM500, bir dakika çekmeye yeterli dahili tampon bellekleriyle saniyede beş yüz HD kare çekebiliyor. Çeşitli downstream aygıtlarını desteklemek için gelişmiş renk matrisi oluşturma, zengin bağlantılar ve SDI çıkışları sunuyor. 

Bir canlı OB aracının parçası olarak çalışmak için özel olarak tasarlanmış ilginç özelliklere sahip olsa da, bu bir yayın kamerası. Bu rolde en azından C yuvalı modelinde polecam gibi durumlarda kullanılabiliyor, bu sayede spor sahalarında dolaşabiliyor ve bir topun çizgiyi geçip geçmediği gibi tartışmaları çözebiliyor.

Bu düzeyde kare hızı için daha hantal ve ağır kameralar gerektirdiği için, en pratik ve portatif için C-mount modeli tercih ediliyor. B4 yuvalı Atom One SSM500 kamera, Canon CJ18ex.7.6B lensle kullanılıyor. Bu 18x7.6 lens 4K çalışmaya yönelik tasarlandı ve SSM500 kameradaki HD sensöre yeterinden çok daha fazla çözünürlük sağlıyor.

Atom One SSM500 bir OB tırına kabloyla bağlı olarak kullanılmaya uygun tasarlandı. Bu düşünülerek 3G SDI çıkışların dördü birçok ağır çekim kamerayla aynı şekilde art arda çalışarak, toplam 240fps kare hızıyla uygun sunuculara canlı görüntü sinyalleri sağlıyor.

Atom One SSM500 kontrolleri

Kameranın üzerinde hiç kontrol yok; tüm yapılandırma RS485 seri veya Ethernet kontrolü yoluyla yapılıyor. USB yoluyla çalışan dizüstü yazlımla veya bir araçtaki klasik RCP ile uyumlu çalışan uzaktan kumanda panelleri var. 

Atom One SSM500 kamerada 5 adet SDI girişi, genlock girişi, ağ ve RS485 seri bağlantı var. Bir OB kamerasına yakışan biçimde, kare hızı, deklanşör zamanlaması hassasiyet gibi temel ayarlardan gürültü azaltmanın ve renk matrisi çalışmalarının ayrıntılarına kadar çok geniş yapılandırma olanakları mümkün. Buradaki fikir, ürünü daha klasik kameralarla eşleştirip görüntü mühendisinin işlerini kolaylaştırmak. Tampon belleği opsiyonel olarak dört bölgeye ayrılıp bağımsız olarak malzeme kaydetmek ve tekrar oynatmak için kullanılabiliyor, böylece bir sahneyi oynatırken diğerini kaydetmek mümkün. Beşinci SDI çıkışı her zaman vizör takibi için canlı görüntüyü gösteriyor. Beraberindeki fotoğraflar için Blackmagic Video Assist 12G hem vizör hem de kaydedici olarak hizmet veriyor. 

SSM500’den bağımsız bir kamera olarak yararlanabilmek için en kolayı bir dizüstü bilgisayar olmak üzere ayrı bir denetim aygıtının yanı sıra ağır çekim sahneleri kaydetmek için bir de kaydedici gerekiyor. Buradaki en iyi noktalardan birisi, RS485 protokolünün nispeten kolay olması. Biraz yazılım da katıldığında modern bir yaklaşımla bir kumanda küçük bir mikrodenetleyici kart kadar basit bir donanımla oluşturulabildiği için, kamera bir defada birden fazla ya da diğer aygıtlarla birlikte, birleşik denetim gerektiren alışılmamış yenilikçi uygulamalar için özellikle ideal. 


Ürün Atom One SSM500  Ağır Çekim Yayın Kamerası
Marka Dream Chip
Firma Aviteng
Telefon 0212 549 99 92
Web www.aviteng.com