Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NINE Ses Prodüksiyonlarını Lawo ile Genişletti
NINE Ses Prodüksiyonlarını Lawo ile Genişletti
24.03.2022 11:04

Professional Audio & Television (PAT) firması, North Sydney’deki Denison Street 1 numaradaki ST2110 IP yayın tesisi için NINE Network’e bir Lawo mc²36MkII 3 –fader’li prodüksiyon konsolu sağladığını duyurdu.

Yeni konsol, mevcut ses altyapısına eklendi ve diğer özelliklerin yanı sıra içerdiği SMPTE2110-30 yetenekleri nedeniyle seçildi. NINE Network temsilcilerinden oluşan bir grup, PAT’in Sydney’deki demo tesisinde Lawo’nun en son mc² konsol teklifinin ayrıntılı bir değerlendirmesini yaptı ve ilk mc²36 MKII konsollarından biri Almanya’daki üretim hattından çıkıp yerine ulaştı.

Yeni mc²36, Lawo’nun özelliklerini arttırırken konsolun kapladığı yeri mümkün olan her şekilde küçültme konusundaki çabalarını temsil ediyor. mc² konsol ailesinin bu yeni üyesi, kompakt bir miks konsolunun sağlaması gerekenleri tamamen yeniden tanımlıyor. “Hepsi bir arada” bir konsol olan yeni mc²36, hem 48 KHz hem de 96 KHz’de öncekinden iki kat daha fazla DSP kanalına sahip. Serinin daha büyük modelleriyle aynı üstün kolaylığı sunar: tüm endüstri standardı ses girişleri ve çıkışları yerleşik olarak mevcut olup, merkezinde yerel IP bağlantısı bulunur. Lawo’nun en yeni nesil A__UHD Core yazılım tanımlı sinyal işleme teknolojisiyle güçlendirilen bu konsol, IP teknolojisinin sunduğu tüm esnekliği, kurulumu ve yönetimi taban bant (baseband) günlerindeki kadar basit hale getiren sezgisel araçlarla sunar. Konsol, her türlü uygulamanın üstesinden gelebilecek donanıma sahip ve her türlü prodüksiyon senaryosu için operasyonel kolaylık sağlar. mc²36 konsol IP teknolojisine sahip olup, Lawo A__UHD Core’un gücü ile benzersiz ses işleme kalitesi, Lawo sınıfı mikrofon ön yükselteçlerine sahip yerel I/O ve şimdiye kadar yapılmış en kompakt mc² konsol yüzeyi ile bir araya getirdi. PAT Genel Müdürü Patrick Salloch vurguladı: “Bu, Lawo’nun HOME adlı yerel IP kontrolüne dayanan ilk Lawo mc² konsolu. HOME, kullanıcı için AoIP deneyimini basitleştiren, kullanımı kolay bir web GUI (grafik kullanıcı arayüzü). NINE’ın 1D Street’te halihazırda sahip olduğu zaten üstün Lawo video işleme, çoklu görüntüleme ve kontrol çözümlerini genişletmek için tekrar Lawo teknolojisini seçmesinden memnunuz ve gurur duyuyoruz. Bu birinci sınıf tesise bir mc² konsolu sağlayabilmiş olmak, kesinlikle bizim için adeta bir ödül.” NINE Network Yayından Sorumlu Teknik Başkanı (CTO) David Bowers aktardı: “NINE Network’ün Lawo ve PAT ile uzun süredir devam eden bir ilişkisi var ve Denison Street 1 numaralı binadaki ses üretim tesislerimizi genişletirken Lawo’nun mc² ses çözümlerini düşünmek çok mantıklıydı. Lawo mc2 36 MKII, tüm teknik gereksinimlerimizi karşıladı ve ST2110 tesisimiz için doğru seçim, oldu.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.