Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Beyond Sports Artık Sony’nin Spor Faaliyetleri Bünyesinde Yer Alacak
Beyond Sports Artık Sony’nin Spor Faaliyetleri Bünyesinde Yer Alacak
02.01.2023 12:40

Sony Corporation, Sony’nin yakın zamanda tamamlanan bir satın almanın ardından spor işleri organizasyonunu yeniden yapılandırdığını duyurdu ve Beyond Sports’u Sony Corporation’ın spor işine dahil etti.

Beyond Sports, Sony’nin spor alanındaki faaliyetlerinin bir parçası olarak Hawk-Eye ve Pulselive ile birlikte işlerini yürütecek. Beyond Sports’un gruba katılması, Sony’nin müşterilerine spor verileri ve teknoloji alanında uçtan uca en iyi hizmetleri sunmanın temel dayanaklarından birisi oldu.

Sony Corporation Kurumsal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hiroshi Kawano şunları söyledi: “Beyond Sports’un satın alınmasının, canlı ve sanal dünyalar arasında köprü kuran yeni spor eğlencelerini hayata geçirmek için spor işlerimizi daha da güçlendireceğinden eminiz. Beyond Sports’un teknolojisini ve uzmanlığını en üst düzeye çıkararak, sporun gücünü ve duygusunu açığa çıkaran yeni spor eğlence deneyimleri yaratmayı hedefliyoruz.

Hawk-Eye & Pulselive CEO’su Rufus Hack paylaştı: “Sony’nin spor işlerini daha da güçlendirirken Beyond Sports’u memnuniyetle karşılıyoruz. Beyond Sports’un benzersiz yeteneklerini Hawk-Eye ve Pulselive’ın inanılmaz işleriyle birleştirmenin, dünyanın en büyük spor liglerinin stratejik ortağı olma hedefimizi gerçekten güçlendireceğini düşünüyoruz. Beyond Sports, birinci sınıf veriler sunma ve bu verileri yeni ve sürükleyici spor içeriği deneyimleri oluşturmak için kullanma konusunda spor endüstrisinde inanılmaz bir üne sahip. Yeteneklerimizin genişliğini ve özgünlüğünü geliştirmeye devam etmekten ve Hawk-Eye’ın veri izleme uzmanlığının Beyond Sports’un veri görselleştirme uzmanlığıyla birleştiğinde müşterilerimiz için avantajlı bir kombinasyon olacağını hissetmekten heyecan duyuyoruz.

Beyond Sports CEO ve Kurucu Ortağı Sander Schouten, Hack’in açıklamasını destekledi: “Sony’nin spor işlerine katılmaktan daha mutlu olamazdık. Hawk-Eye ve Pulselive, farklı spor dallarında ve son kullanıcı temas noktalarında dünya çapındaki müşterilerine inanılmaz bir ürün ve hizmet paketi sunuyor ve biz de bu programlara kendimizi katmaktan heyecan duyuyoruz. Beyond Sports’taki vizyonumuz, spor verileri, veri görselleştirme ve spor içeriği tüketimi söz konusu olduğunda her zaman statükoya meydan okumak olmuştur ve bunu konuya dahil olan herkesin yararına yapmaya devam edeceğiz. Bu birleşen potansiyeli tam olarak kullanmak ve yeni nesil spor hayranlarının ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut işlerin yanı sıra bu süreci de hızlandırabileceğimize inanıyoruz.

Beyond Sports - Veriden dijital etkileşime

Beyond Sports teknolojisi hâlihazırda spor endüstrisinin en büyük isimleri tarafından kullanılıyor ve 2021’de son derece başarılı ve Sports Emmy ödüllü NFL Wildcard oyununun yanı sıra popüler NHL Stanley Cup Blocky canlı akış yayınlarını destekledi. Beyond Sports ekibi, özellikle insan hareket çalışmaları ve modüler ancak ölçeklenebilir uygulamalar söz konusu olduğunda, gruba ek bir veri uzmanlığı katmanı getiriyor. Patentli sistemi, hak sahipleri ve hayranlar için üç boyutlu görselleştirmeler ve uygulamalar sunma konusundaki ortak çabaları hızlandıracak.

Beyond Sports’un çabalarının platformdan bağımsız olması, geleneksel TV’den tamamen sarmalayan karma gerçeklik kafa setlerine kadar, kendisini Metaverse’te canlı spora açılan kapı olarak konumlandıran, akla gelebilecek her türlü çıktı formatının anında kullanıma hazır olduğu anlamına gelir.

Sony’nin spor faaliyetlerinin ana temelini zenginleştirme

Hawk-Eye ve Pulselive, spor dünyasına sınıfının en iyisi yönetim, yayın ve dijital çözümlerini sunma ortak taahhüdüyle Sony’nin spor faaliyetlerinin temelini oluşturuyor. Beyond Sports’u aileye katmak, grubun spor hak sahipleri için uçtan uca tam bir ortaklığa bir adım daha yaklaşması anlamına gelir. Hawk-Eye ve Pulselive değişen müşteri ihtiyaçlarını karşılama bakımından gelişmenin yollarını arıyor ve Beyond Sports bunun için ideal görünüyor.

Mevcut iş ortakları için bu, yalnızca sınıfının en iyisi yönetim ve dijital teknolojiyi almak için atılan aktif bir adım değil, aynı zamanda ek ticari değer ve hayran etkileşimi fırsatları sağlamak için grubun benzersiz veri yakalama yetenekleri için bir çıkış noktası.