Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Cinegy, Canlı Yayın IP Medya Ağı Yönetimi İş Akışlarını Route Aracının Son Sürümüyle Dönüştürmeye Devam Ediyor
Cinegy, Canlı Yayın IP Medya Ağı Yönetimi İş Akışlarını Route Aracının Son Sürümüyle Dönüştürmeye Devam Ediyor
25.01.2023 12:18

Dijital görüntü işleme, varlık yönetimi, video sıkıştırma, otomasyon ve playout için önde gelen yazılım teknolojileri sağlayıcısı olan Cinegy GmbH, canlı yayınlar için kullanılan medya ağlarını yönetmek için kullanımı esnek ve kolay bir araç olan Cinegy Route için 22.10 yazılım sürümünü piyasaya çıkardı. Cinegy Route, yüksek hacimli canlı yayın içerik akışları için merkezi bir dizin sağlayan, baseband video routerların yerine geçen, IP tabanlı altyapılar için canlı yayınların yönlendirilmesi ve işlenmesi (Video routing, live video monitoring, video distribution, audio embedding, audio deembedding, audio mix.) için temel yapı taşı oluşturan bir çözüm.

Yeni sürüm, hem işlevsellik hem de kullanıcı deneyimi açısından çarpıcı ilerlemeler getiriyor. Kod tabanı 64 bit mimariye taşındı, gücü ve performansı artırmak için istemci iş istasyonlarındaki GPU’lardan büyük ölçüde yararlanıyor. Sonuç, kullanıcılarımızdan gelen geri bildirimlere yanıt olarak geliştirilen, popüler programın tamamen yenilenmiş bir sürümü.

Canlı yayın akış tekniği konusundaki geliştirmeler, şifreli SRT kaynakları için desteği ve Cinegy Route ön izleme oynatıcısında canlı HEVC akışlarını oynatabilme yeteneğini kapsar ve bu da herhangi bir iş istasyonunun kendi kontrolü altındaki canlı yayın akışlarının hepsini güvenle izlenmesini sağlar. Yeni sürüm, otomasyon amaçlı ikincil olaylar için kapsamlı destek sunarak, bunlar arasında Cinegy Route’un kontrolü altında Cinegy Event Manager içinde canlı sinyallerin yönlendirilmesi esnasında kare kayıpsız(Clean Switch) temiz bir geçiş yapmaya olanak tanır.

Kullanıcı arayüzü tam bir dönüşüm geçirdi. Artık Ultra HD ekranlar için yüksek DPI moduna sahip ve ince ayrıntıların daha rahat izlenmesine olanak sağlıyor. Kullanıcı arayüzü geliştirmeleri arasında, daha mantıklı menü yapıları, Cinegy Route Browser için “her zaman en üstte” modu ve oynatıcı görünümünde sessize alma düğmesi ve oynatıcı pencerelerini açmak veya daraltmak için çift tıklama gibi kullanışlı işlevler eklendi.

Cinegy CEO’su Daniella Weigner şunları söyledi : “Kullanıcılarımız IP ağlarında çok sayıda kaynak ve hedef, kod dönüştürme ve video, ses sinyal işleme, ses karıştırma, miks ve çok daha fazlasıyla her zamankinden daha kapsamlı iş akışları oluşturuyor. Her şeyi takip etmek için basit ve sezgisel bir yönteme ihtiyaçları var ve Cinegy Route’un bu yeni sürümüyle, iş istasyonlarında ihtiyaç duydukları tüm işlevselliğe, kullanımı tamamen sezgisel bir biçimde sahip olabilecekler.

Cinegy Capture, Cinegy Air, Cinegy Titler,  Cinegy Multiviewer gibi diğer gelişmiş ürünlerimiz ile tam bir uyum içinde ve bu ürünlerin işlevsel özelliklerini en üst seviyede kullanımına olanak sağlayan, kullanıcılarımızın canlı yayın iş akışlarını hızlı, verimli ve güvenli bir şekilde yürütmelerine  yardımcı olan Cinegy Route yeni sürümlerle geliştirilmeye devam edecek.

Cinegy Route sürüm 22.10, 1 Aralık’tan itibaren erişilebilir durumda. Mevcut lisansları ve bakım anlaşmaları altında tüm Cinegy kullanıcıları tarafından kullanılabilir.

Cinegy’nin tüm ürünleri ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz info@cinegy.com.tr adresine yazabilir veya www.cinegy.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.