Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Black Dice Society Canlı Yayınlarını Studio Camera 4K Pro ve ATEM Mini Extreme ISO ile Yapıyor
Black Dice Society Canlı Yayınlarını Studio Camera 4K Pro ve ATEM Mini Extreme ISO ile Yapıyor
24.02.2023 10:29

Blackmagic Design, sevilen masa oyunu programı “The Black Dice Society”nin internet canlı yayınlarında, Blackmagic Studio Camera 4K Pro canlı prodüksiyon kameraları ve ATEM Mini Extreme ISO görüntü mikseri kullandığını duyurdu. Dünyanın en tanınmış masa üstü oyuncularından B. Dave Walters’in sunduğu internet programı, oyun sırasında gerçek zamanlı yeşil perde kullanımı ile dünya çapında ve televizyon kalitesinde, çok kameralı bir internet yayını oluşturdu.

Walters, şunları açıkladı; “Ne zaman bir bölüm çeksem, herkes bana böylesine inanılmaz bir görünümü nasıl elde ettiğimi soruyor ve onlara doğrudan Blackmagic Design’i işaret ediyorum. Blackmagic ürünlerinin, internetten içerik yayınlamakta bize sağladığı yapım kalitesinin bu seviyede olmasını beklemeyen insanların gösterdiği tepkilere bayılıyorum.

Korkulu bir vampir dünyasında geçen bir oyunu konu alan “The Black Dice Society”, 2022’nin başlarında yayına girdi ve altı oyuncu ile oyun görevlisinin (Walters) hareket ve tepkilerine ilaveten, setteki ayrıntılı modellerin ve atılan zarların çoklu görüntüsünü sunuyor.

Walters, masa oyunları dünyasının en yaratıcı hikaye anlatıcılarından ve yapımcılarından biri olarak dünya çapında ün yaptı ve YouTube’de bulunan birçok masa oyunu kanalını oluşturdu.

Uzun yıllardır masa oyunları ve internet yayıncılığı topluluğunun bir parçası olan Walters, masa oyunları canlı yayınlarının çoğaldığını farketti. Bunların arasında dikkat çekmek, heyecanlı bir oyun ve yayın kalitesinde bir prodüksiyonun karışımını gerektiriyordu. Ayrıca Walters, rol oyunlarının en heyecanlı kısımlarından birinin, doğaçlama oyun olduğunun farkında. Bu nedenle canlı internet yayını, doğaçlama gelişen hareketleri anında öne çıkarabilmeli. Walters ve ekibi, bu konuda ATEM Mini Extreme ISO’ya güveniyor.

Walters, sözlerine şöyle devam etti; “Hepsi canlı ve o an gelişiyor. ATEM görüntü mikseri, kamera görüntüleri arasında yumuşak geçişler ya da hızlı kesmeler yapmama imkan veriyor. Özellikle, çoğunlukla farklı şehirlerdeki oyuncular ile Zoom üzerinden oyun oynadığımız için, ATEM’in Zoom’dan gelen sinyaller ile stüdyodaki kamera sinyallerini kolayca yönetebilmesi ve grafikleri yayına iletebilmesi inanılmaz.

Oyun çekimleri için, yeşil perdeye bakan iki adet Studio Camera 4K Pro bulunuyor. Walters aksiyonla birlikte hareket ederken, programdan önce ATEM Mini Extreme ISO’ya yüklenen grafikler ve görüntüler, oyun ilerledikçe yayına veriliyor. Walters’in hızlı ve sorunsuz key’leme yapmasına olanak tanıyan görüntü mikserinin güçlü upstream keyer’i, hassas bir renk kontrolü, taşma/yansıma önleme ve ön plan renk düzeltimi sağlıyor.

Walters, sözlerine devam etti; “Bu, insanları daima şaşkına çeviriyor. Farklı yeşil ekranlara bakan Stüdyo Camera’lar sayesinde, canlı internet yayınlarım sırasında çabucak ‘mekan değiştirebiliyorum’ ve bu muhteşem. Ayrıca kameraların düşük ışıkta da inanılmaz derecede iyi çalışması, karanlık ve kasvetli bir evrende oyun oynarken ışıklandırma konusunda yaratıcı olmama imkan veriyor.

Walters, sözlerini şöyle tamamladı; “Blackmagic Studio Camera 4K Pro kameralarımı ve ATEM Mini Extreme ISO görüntü mikserimi gerçekten çok seviyorum. Hem maliyet hem de kurulum açısından başlamayı kolaylaştıran bir ürün yelpazesi ve güvenilir, kullanımı kolay bir teknoloji. Her zaman, dinlemek isteyen herkese Blackmagic ekipmanımı övüyorum.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.