Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Filipinlerdeki Popüler Şarkı Yarışmasının Finalinin Canlı, Uzaktan Prodüksiyonunda TVU One ve TVU Transceiver Kullanıldı
Filipinlerdeki Popüler Şarkı Yarışmasının Finalinin Canlı, Uzaktan Prodüksiyonunda TVU One ve TVU Transceiver Kullanıldı
24.02.2023 11:54

Filipinli medya şirketi TV5, popüler vokal performans programı “Sing Galing Kids”in finali için, kazananı belirlemek üzere özel bir canlı yayın yapmak üzere Manila’nın ünlü Metropolitan Theatre salonuna gitti. Sezonun son iki bölümü, art arda Cumartesi günleri bu sinema, tiyatro, konser salonundan canlı yayınlandı. “Sing Galing Kids”, 1998’deki prömiyerinden bu yana sürekli olarak ilk beşte yer alan “Sing Galing”in bir yan programı.

TV5’teki yapımcılar, bu üst düzey program için herhangi bir bant genişliği darboğazı, bağlantı gecikmeleri veya bekleme sorunları olmaksızın çok kameralı, canlı, uzaktan prodüksiyonun üstesinden gelebilecek bir uzaktan prodüksiyon çözümüne ihtiyaç duyuyordu. Bu son iki gösteri nihai kazananı ortaya çıkaracağından, heyecanın olabildiğince büyük bir bölümünü yakalamak finalin başarısı için çok önemliydi. Oyuncuların, jüri üyelerinin ve seyircilerin çeşitli perspektif çekimlerini yakalamak için birden fazla kamera kuruldu.

Kapsamlı bir araştırmanın ardından TV5, TVU Networks’ün dünya çapında spor salonlarında, tiyatrolarda ve diğer kapalı mekanlarda düzenlenen sayısız çok kameralı canlı etkinlik için IP tabanlı uzaktan prodüksiyon çözümleri sağladığını keşfetti. TV5, bu çok önemli canlı yayın için en iyi çözümleri tartışmak üzere TVU Filipinler ekibiyle görüştü.

Konser salonundan ana TV5 stüdyosundaki TVU Transceiver/Server cihazına kodlama ve iletim sağlamak için, bir düzineye kadar veri bağlantısını bir araya getirme yeteneğiyle kararlı bir ağ bağlantısı oluşturan TVU One 5G mobil verici tercih edildi. Salondaki geçici bir stüdyoda resim seçme, ses miksi, tanıtım videosu, altyazı ve grafik ekleme işlemlerinden sonra ana sinyalin çıkışı, TVU One’a ve ardından TV5’in televizyon kanallarında, web sitesinde ve sosyal medya platformlarında eşzamanlı yayın için TV5 stüdyosundaki TVU Transceiver aygıtına verildi. TV5, ülke çapında 14 televizyon istasyonuna sahip ve ulusal kablo TV ve uydu TV hizmetleri sunmakta.

TVU Networks CEO’su Paul Shen, “Bu final TV5 için büyük bir beraberlikti” dedi. “Pürüzsüz bir yayın yapmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Bizim çözümümüzle, herhangi bir sinyal sıkışıklığı olmadan, özel hatlar veya uydu ve mikrodalga tırı desteği olmadan çok başarılı, canlı, çok kameralı bir yayın gerçekleştirdiler. Sing Galing Kids finalinin sonuçlarından bundan daha mutlu olamazdık.

TVU One aynı anda 12 adede kadar veri bağlantısını bir araya toplayabilir: hücresel 3G/4G/5G LTE, WiFi, Starlink, Ethernet, Ka-band ve Ku-band uydu, mikrodalga ve BGAN. 5G hücresel bağlantılı bir altyapı üzerinden yüksek kaliteli canlı görüntüler sunar. Mobil verici, canlı UHD kalitesinde videoyu bir saniyenin altında gecikmeyle aktarma ve 100 Mbps hızla iletme yeteneği sağlar.

TVU One mobil vericilerin özellikleri:

  • Sınırsız 5G verisiyle 5G iletimi
  • 4K HDR veya 1080p HDR resim kalitesi
  • Bir saniyenin altında gecikme
  • Herhangi bir yerden yayın kalitesinde video iletmek için mevcut tüm veri bağlantılarının (hücresel, 5G, WiFi, Ethernet ve uydu) bir araya toplanması

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.