Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Canon En Hafif Tam Kare EOS R Sistem Kamerasını Sunuyor
Canon En Hafif Tam Kare EOS R Sistem Kamerasını Sunuyor
24.02.2023 12:03

Canon Europe, zengin özelliklere sahip EOS R6 Mark II’nin teknolojisini devralan yeni tam kare aynasız kamerası EOS R8’i duyurdu. EOS RP’ye benzer kompakt bir tasarıma sahip bu güçlü kombinasyon, fotoğraf ve video tutkunları ile öğrencilere tutkularıyla ilerlemeleri için ihtiyaç duydukları araçları sağlar.

24,2 megapiksel tam kare CMOS sensör, yüksek ISO ve geliştirilmiş dinamik aralığa sahip olan EOS R8, daha geniş ve daha sanatsal bir perspektif sunması sayesinde portre, etkinlik ve manzara fotoğrafçılığı için ideal seçim. Küçük, hafif bir RF serisi zoom lens olan RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM’in piyasaya sürülmesiyle birlikte bu kamera-lens ikilisi, fotoğrafçıların yaratıcılığı tam karede keşfetmelerine olanak tanıyan kompakt ama güçlü bir kit çantası oluşturuyor.

Tam kare görüntü kalitesinin tüm avantajlarını sunan EOS R8, EOS R6 Mark II ile aynı çözünürlüğü elde edebilen 24,2 megapiksel tam kare CMOS sensöre sahip. Kendi sınıfında lider sensör, 40 fps kesintisiz çekim ve 102.400’e kadar düşük gürültülü yüksek ISO sağlayan küçültülmüş döner deklanşör gibi bir dizi gelişmiş özelliği açığa çıkarmak için yüksek okuma hızı sunar. Bu, EOS R8’i nesnelerin hareket ettiği loş ortamlarda çekim yapmak için mükemmel kılar. Geliştirilmiş dinamik aralık aynı zamanda koyu renkli çarpıcı görüntülerin yakalanmasını sağlar ve tam çerçeve sensör, konunun öne çıkmasına yardımcı olmak için yumuşak bir arka plan oluşturan daha sığ alan derinliği sunar.

Kart ve pille birlikte yaklaşık 461 gram ağırlığındaki EOS R8, Canon’un bugüne kadarki en hafif tam kare EOS R sistem kamerası. 132,5 x 86,1 x 70 mm ölçülerindeki kamera, kompakt gövdesinde bulunan bir dizi ek profesyonel düzeyde özellik getiriyor ama yine de EOS RP ile benzer boyutlara sahip. EOS R8, 120 fps’ye kadar kare hızlarında çalışan yüksek çözünürlüklü, 2,36 m noktalı EVF’ye ve UHS-II SD kart desteğine sahip. Sezgisel arayüz, fotoğraf ve video çekimi arasında 12 mod ve fotoğraf ile video çekimi arasında geçiş yapmak için özel bir anahtar içeren kullanışlı bir mod kadranı sayesinde hareket halindeyken kameranın çalıştırılmasını kolaylaştırır.

Hayatı hareket halinde yakalayın

EOS R8’in gelişmiş sensörü, keskin, ayrıntılı video içeriği için 6K sensör verilerinden yüksek örneklemeli tam genişlikte 4K 60p çekim ve ağır çekim videolar için 180 fps Full HD kayıt yakalar. Videoda becerilerini geliştirmek isteyenleri desteklemek için bu kamera, daha fazla dinamik aralık ve post prodüksiyonda daha fazla esneklik sunan 10-bit YCbCr 4:2:2 H.265 dahili kaydında Canon Log 3’ü destekler. Alternatif olarak, HDR iş akışına sahip olanlara uyacak şekilde HDR PQ ve HDR Movie modları seçilebilir ve uyumlu cihazlara temiz bir HDMI çıkışı üretir.

Zengin bağlantılar

Dahili 2,4 GHz Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı ile kullanıcılar işlerini kolayca paylaşabilir ve Camera Connect uygulamasından yararlanabilirken, WPA/WPA2/WPA3-Personal kimlik doğrulama güvenli bir bağlantı sağlar. iPhone sahipleri için EOS R8, iOS MFI sertifikalı olup doğrudan indirme ve çalıştırmayı mümkün kılar. EOS R8, USB video aygıtı sınıfı (UVC)/ USB ses aygıtı sınıfı (UAC) desteğiyle web kamerası olarak da kullanılabilir. image.canon aboneliğine sahip kullanıcılar, doğal görünümlü JPEG ve HEIF görüntüleri elde eden gelişmiş parazit ve hare azaltma için Neural Network Image Processing Tool’dan yararlanabilirler.

Canon ayrıca image.canon’da güncellemeler yaparak Adobe Lightroom film ve kurumsal desteğiyle kullanımını yeni kullanıcılara açtı ve Frame.io ile Google Photo hesapları dahil bir dizi hizmetle uyumluluk sağladı.