Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Yeni Blackmagic Studio Camera 6K Pro’yu Duyurdu
Blackmagic Design Yeni Blackmagic Studio Camera 6K Pro’yu Duyurdu
27.03.2023 10:40

Blackmagic Design, bir EF lens yuvası, gelişmiş renk ölçümü ve ince detay işleme için daha büyük bir 6K sensör, ND filtreler ve Ethernet veya cep telefonu üzerinden yerleşik canlı yayın özelliklerine sahip, yeni ve daha güçlü bir stüdyo kamerası olan Blackmagic Studio Camera 6K Pro’yu duyurdu. Blackmagic Studio Camera 6K Pro, hafif karbon fiberle güçlendirilmiş polikarbon gövde, büyük entegre 7” HDR vizör ve güçlü yayın bağlantılarıyla, stüdyo kamera serisinin aynı kompakt hepsi bir arada tasarımını paylaşır. Dahili canlı yayın özelliğiyle, artık güncellenmiş bir model olan Blackmagic Studio Camera 4K Pro G2 de bugün duyuruldu.

Blackmagic Studio Camera’lar, büyük stüdyo kameralarıyla aynı özelliklere kompakt ve portatif bir tasarımda sahiptir. Dijital film kamerasının dinamik aralığı ve renk bilimi ile bu kameralar, çok zor ışık koşullarının üstesinden gelir ve sinematik görüntüler sağlar. Sensörü, 25.600’e varan ISO’ya sahiptir, yani loş ışıklı mekanlarda bile harika görüntüler alabilirsiniz. Talkback, tally, kamera kontrolü, dahili renk düzeltici, USB disklere Blackmagic RAW kayıt gibi birçok özellik, gelişmiş özellikleri arasındadır. Ayrıca, yeni Blackmagic Studio Camera 4K Pro G2 ve 6K Pro modellerindeki Ethernet veya mobil internet yoluyla dahili canlı yayın özelliği ile kullanıcılar, uzak kameraları dünyanın neredeyse her yerine yerleştirebilirler.

Her ne kadar canlı yapım için tasarlanmış olsa da Blackmagic Studio Camera, bir canlı görüntü mikseri ile birlikte kullanılmakla sınırlı değildir. Çünkü, USB disklere Blackmagic RAW kayıt yapar, yani bir tripod kullanılan her durumda kullanılabilir. Büyük 7 inçlik vizörüyle; sohbet programları, televizyon yapımı, haber yayınları, spor, eğitim, konferans sunumları ve hatta düğünler için idealdir. Yan tutamaklarıyla büyük parlak ekranı, dokunmatik ekranı ve fiziksel kontrolleri, çekimlerin takibini kolaylaştırır ve uzun süreli kullanımlarda rahattır.

Blackmagic 5. nesil renk bilimi ile olağanüstü sensörlerin birleşimi, kullanıcılara dijital film kameralarındaki görüntüleme teknolojisinin aynısını sunar. Renk düzeltici, görüntü mikserinden bile kontrol edilebilir. 13 duraklı dinamik aralığı ile kamera, daha koyu siyahlar ve daha parlak beyazlar elde eder ve renk düzeltme için mükemmeldir. Hem HD hem de Ultra HD prodüksiyon için harika olan 4K modelleri 3840 x 2160 çözünürlüğe ve 6K modeli ise 6144 x 3456 çözünürlüğe sahiptir. Ayrıca, tüm modeller 23,98 fps ila 60 fps’yi destekler.

Yaygın EF veya MFT lens yuvalarıyla, Blackmagic Studio Camera’lar geniş çeşitlilikteki fotoğraf lensleriyle uyumludur. Fotoğraf lenslerinin kalitesi çok yüksektir, çünkü yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekimleri için tasarlanmışlardır. İsteğe bağlı Focus ve Zoom Demand cihazları, lensi manuel olarak ayarlamak için uzanmak yerine, büyük stüdyo kameralarında olduğu gibi lensi tripod kollarından ayarlamayı sağlar. Pahalı bir B4 yayın lensiyle aynı hissi verir.

Tüketici kameralarının aksine Blackmagic Studio Camera 4K Pro G2 ve 6K Pro modelleri, talkback içeren SDI bağlantılara sahip olduğundan, canlı etkinlikler esnasında görüntü mikseri operatörü, kamera operatörleriyle iletişim kurabilir.

Blackmagic Studio Camera’ların, hem tüketici hem de yayın ekipmanına bağlanmaya yarayan çok sayıda bağlantısı vardır. Gelişmiş Blackmagic Studio Camera 4K Pro G2 ve 6K Pro modelleri yayın iş akışları için tasarlandığından; 12G-SDI, 10GBASE-T Ethernet, talkback ve dengeli XLR ses girişlerine sahiptir. Tüm video, tally, talkback ve kamera gücü 10G Ethernet ile tek bağlantı üzerinden sağlanarak, kurulum hızlandırılır. 

Blackmagic Studio Camera 4K Pro G2 ve 6K Pro modellerinin yerleşik canlı internet yayını özelliği sayesinde, kullanıcılar artık kameraları dünyanın herhangi bir yerinden uzaktan kontrol edebilirler. Böylece, bir kamerayı uzak bir konuma yerleştirebilir ve canlı internet yayını için bir H.264 HD sinyali, internet üzerinden stüdyoya geri gönderebilirler.

Blackmagic Studio Camera 6K Pro, kameraya giren ışık miktarını hızlıca azaltmayı mümkün kılan yüksek kaliteli, uzaktan kontrol edilebilir ND filtrelere sahiptir. Kameranın renk ölçümü ve renk bilimiyle eşleşmek üzere tasarlanan 2, 4 ve 6 duraklı filtreler, zorlu ışık koşullarında bile ek tolerans sağlar. Hem optik hem de IR dalga boylarını eşit bir şekilde filtrelemek üzere tasarlanan filtreler, görüntülerdeki IR kirlenmesini ortadan kaldırır. ND filtrelerin elektronik kontrolü; kameranın arkasındaki fonksiyon butonları, Zoom Demand cihazının butonları ve uzaktan kumanda kullanılarak sağlanabilir. 

Blackmagic Design CEO’su Grant Petty şunları açıkladı: “Blackmagic Studio Camera 6K Pro, inanılmaz düşük ışık performansına sahip, olağanüstü bir 6K sensöre sahiptir ve ayrıca, bir EF lens yuvasına sahip olduğundan kullanıcıların sahip oldukları çok sayıda lens ile uyumludur. 4K modellerin tüm üst düzey özelliklerine sahiptir, fakat uzaktan kontrol edilebilir ND filtreler ve yerleşik canlı yayın imkanı da ekler. Kullanıcılar dünyanın neredeyse her yerine kamera yerleştirebilecekleri için bunun harika olacağını düşünüyorum. Canlı prodüksiyon müşterilerimizin çok beğeneceğini düşünüyoruz.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.