Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Rosco & DMG Lumiere MIX Renkli LED Işık
Rosco & DMG Lumiere MIX Renkli LED Işık
22.06.2018 10:53

Rosco ile DMG Lumiere’in birlikte geliştirdikleri MIX, film yapımcılarına sette renkli ışıklar yaratmada geniş olanaklar sunuyor. 

Renkli sinemanın doğuşundan bu yana set aydınlatma uzmanları renkli ışıklar yaratmak için tungsten ve günışığı dengeli ışık kaynaklarına sık sık Rosco jelleri taktılar. Bu geleneksel işlem yerini artık renk karıştırıcı LED teknolojine bıraktı. Bugün sahada çalışan renk karıştırmalı LED ekiplerinin sorunlarını gidermek amacıyla, DMG Lumiere tarafından üretilen tüm ışık kaynakları gibi MIX de teknisyenler için, teknisyenler tarafından tasarlandı. Yeni MIX LED teknolojisinin özellikleri arasında yer alan üstün renkler, kolay kullanımlı denetim arayüzleri ve diğer yenilikler, film yapımcılarının iş akışlarını hızlandırırken, tam istedikleri ışık rengini oluşturmalarını sağlıyor. 

MIX her türlü renk karışımlı LED kaynağının en iyi Rosco jellerle eşleşmesini sağlıyor. Diğer LED ışıklardan da Rosco jel eşleşmeleri oluşturabilenler var, ama bazı renkler, LED’lerinin renk alanının sınırlı olması nedeniyle oluşturulamıyor. 

MIX altı LED’i bir araya getiriyor; kırmızı, sarı, yeşil, mavi, kehribar, beyaz. Bu sayede RGBW ve RGBA ışık kaynaklarından daha geniş renk gamı oluşturuyor. Ayrıca serideki kırmızı ve sarı ışık yayıcılar MIX için özel olarak üretildiği için, sadece bir MIX kaynaktan elde edilebilecek renkler ve tonlar yaratabiliyor. 

MIX kütüphanesindeki her Rosco jel rengi, Rosco’nun renk uzmanları tarafından gözle, ölçümle, kamerayla tungsten ve günışığı kaynaklar üzerinde bir eşleşme olarak gerçekleştirilip onaylanıyor. Ayrıca MIX denetim yazılımı kullanıcının renk eklemeden önce ışığın taban renk sıcaklığını belirlemesine imkân veriyor. Örneğin Roscolux #18 Flame, bir tungsten ışık üzerinde, bir günışığı kaynak üzerindekinden tamamen farklı görünüyor. Ekiplere rengi seçmeden önce MIX’in renk sıcaklığını seçme imkânı veren ışık kaynağı, setteki diğer kaynaklarla hassas jel eşleşmesi sağlıyor.

Zengin aydınlatma iş akışı

DMG Lumiere’deki set aydınlatma teknisyenleri, sette hızın öneminin farkındalar. MIX tasarlanırken ana ölçüt hız oldu ve menü yok. Sadece üç farklı modan biri seçilip ardından istenen renk sıcaklığı, renk veya Rosco jel rengi seçiliyor. 

Jel modu: Geniş Rosco jel renkleri kütüphanesinden seçim yapmanın yanı sıra, gerektiğinde jel renginin tonu, doygunluğu ve yeşil/macenta kayması değiştirilebiliyor da. 

Beyaz mod: Günışığından tungstene kadar, hassas yeşil/macenta düzeltmesi dahil geniş bir ayarlanabilen beyaz ışık aralığına erişilebiliyor.

Renkli mod: 360 derece renk tonu tekerleği kullanılarak MIX renk uzayında dolaşılarak ışık çıkışının yoğunluğu belirlenebiliyor. MIX temel tonun farklı tonlarını yaratmak için beyaz ışığın birçok farklı renk sıcaklığına doğru renklerin doygunluklarını azaltabiliyor. 

myMIX App uygulaması

myMIX App film ekiplerine MIX LED ışık kaynaklarını mobil aygıtlarından kolayca denetleme olanağı sunuyor. İster en baştan kendi renginizi miksliyor, ister seçtiğiniz bir Rosco jel rengini değiştiriyor olun, myMIX App kullanarak ihtiyacınız olan rengi miksleyebilirsiniz. Bu renkleri bulut ortamındaki kişisel kütüphanenize kaydedip, daha sonra gerektiğinde kullanabilirsiniz.

Kişisel renk miksleri, myMIX App uygulaması olan arkadaş veya ekip üyeleriyle paylaşılabiliyor. Bu özelik, sinema görüntü yönetmenlerinin renkleri ikinci bir birimle veya ışık şefleriyle paylaşıp set aydınlatma teknisyenleriyle renk seçimleri hakkında haberleşmeleri için kullanışlı.

Gerçek dünyada görülüp beğenilen bir rengin sette yaratılması istenebilir. myMIX App ile bu renk yakalanıp MIX LED ışıklara gönderilebiliyor. Renk tam istendiği gibi değilse sorun yok. Herhangi bir MIX rengi gibi, çekilen resmin ton, yoğunluk ve doygunluğu tam gerektiği gibi ayarlanıp kütüphaneye kaydedilebiliyor.

LED teknolojisi hızla değişiyor, ve MIX de bir istisna değil. Örneğin MIX ön ayarlar kütüphanesine sürekli daha fazla renk sıcaklığı, ton ve Rosco jel rengi eklenecek. Teknisyenler MIX LED ışık kaynaklarının aygıt yazılımlarını myMIX App kullanarak kolayca güncelleyebilecekler. 

Miks

DMG Lumiere’in ilk Switch ışık kaynakları gibi MIX de üç farklı boyut satılacak; MINI, SL1 ve MAXI. MINI ve SL1 MIX ışık kaynakları önce piyasaya sürülecek, hemen ardından MAXI MIX çıkacak. Tüm MIX aydınlatma aygıtları, The Dome, Snapbag, Snapgrid ve Quickfit Handle gibi popüler tüm DMG Lumiere Switch aksesuarlarıyla uyumlu.


Ürün MIX Renkli LED Işık
Marka Rosco & DMG Lumiere
Firma True Medya
Telefon 0212 269 27 48
Web www.trumedya.com

En Çok Görüntülenenler
Dergi