Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Televizyonu ve Radyosu Kuruldu
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Televizyonu ve Radyosu Kuruldu
19.09.2020 15:50

Akratek Elektronik eğitim kurumlarına faydalı ve ekonomik çözümler sunmaya devam ediyor. Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi içerisinde bulunan Medya Merkezi için eğitim gören öğrencilerin mesleki gelişimlerine fayda sağlayacağı TV uygulama stüdyosu ve radyo uygulama stüdyosu kurulumu tamamlandı. 

Stüdyo dekorları dahil uygulama stüdyosu, modern bir TV stüdyosu görünümü kazanarak görsel anlamda zenginleşti. 

Stüdyo içerisinde 3 adet Panasonic 4K/HD özelliğine sahip kameralar tercih edildi. Botai marka tripod ve Acebil marka dolly kullanılarak stüdyo içi kamera ekipmanları stüdyo uygulamaları için kullanışlı bir hale getirildi. Stüdyo içerisinde bir adet Fortinge prompter da yer almakta.  

Uygulama televizyonuna ait reji içerisinde Datavideo resim masası ve interkom sistemi bulunuyor. Ayrıca uygulama çekimleri içerisinde playout, grafik, kayıt ve internet yayını çözümleri için “VMix” sistemi bulunuyor. Uygulama televizyonunda eğitim gören öğrenciler yaptıkları prodüksiyonlarını kayıt alıp, internete yayın olarak gönderebilecekler. 

Televizyonun ses ekipmanları ise Sennheiser kablosuz yaka mikrofonları ve Yamaha ses mikserinden oluşuyor. 

Stüdyo içi ışıklandırma, dekora uygun olarak tasarlanan 4x55 Watt DMX standart soğuk ışık ile LED Fresnel ışıklar kullanılarak gerçekleşti. Ayrıca reji içerisinde bir adet dijital ışık masası da yer almakta. 

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne ait Medya Merkezi’nde TV stüdyosu ve rejisi ile birlikte radyo stüdyosu da yer alıyor. Radyo stüdyosu basit ama bir o kadar da kullanışlı olması için projelendirildi ve uygulaması gerçekleştirildi. 

Radyo stüdyosu içerisinde D&R radyo yayın konsolu yer almakta. Radyo yayın otomasyonu için hemen hemen tüm radyolarda kullanılan Solea otomasyon yazılımı tercih edildi. Stüdyonun mikrofonları ise Aston markasının kalitesine sahip. Yine Rode, M-Audio, Yamaha ve Presonus gibi ses üzerine çalışan önemli markalar radyo yayın ve prodüksiyon stüdyosunda yer alıyor. 

“Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Merkezi TV ve Radyo Uygulama Stüdyoları” projesi hakkında  detaylı bilgi almak için 0216 291 22 30 numaralı telefondan Arkatek Elektronik’i arayabilir veya info@akratek.com adresine yazabilirsiniz.