Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > JVC GY-HC900 Kameralar Sacramento’da Topluluk Programları Çekiyor
JVC GY-HC900 Kameralar Sacramento’da Topluluk Programları Çekiyor
02.03.2021 10:16

Access Sacramento 1986 yılından bu yana Sacramento bölgesinde topluluk üyelerine yerel televizyon programları ve içerikleri üretmeleri için teknoloji ve rehberlik hizmetleri sağlıyor. Üç kablolu sistem üzerinde iki adet kanal işleten halka açık erişim istasyonu Access Sacramento, TV stüdyosu, dijital medya laboratuvarı ve donanım kiralama programıyla son teknolojiye sahip aygıtlar ve araçlar sunuyor. Bunlar arasında JVCKENWOOD USA Corporation’ın bir bölümü olan JVC Professional Video’dan üç adet GY-HC900 kamera var.

Kameralar ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Glendale kentindeki TV Pro Gear tarafından yönetilen istasyonun Full HD’ye geçiş sürecinin sonlandırılma aşamasında seçildi. Access Sacramento İcra Heyeti Başkanı Gary Martin yorum yaptı: “Neredeyse 10 yıldan sonra oyunu yeniden kurmanın ve üyelere kameralardan kayıt sürecine kadar tamamen bütünleşik bir hizmet sağlamanın zamanı gelmişti. HD’ye geçişin başlangıcında, uzun yıllar önce JVC kameraları tercih etmiştik. Şimdi de Full HD’ye yükselirken üyelerimizin ellerine en son model JVC kameraları koymaya karar verdik. JVC GY-HC900 kameralar çekimden kayda kadar o kadar yüksek kaliteli görüntü sağlıyor ki, yeşil ekranlı sanal stüdyomuzla bile kullanabiliyoruz.

Access Sacramento’nun önceden çok küçük olan yeşil ekran stüdyosu da en son yükseltmeden payını aldı. Martin sözlerine devam etti: “Yeni JVC kameraları aldığımızda ana TV stüdyosunun içinde sanal gerçeklik projelerimizi kaydedebileceğimizi fark ettik. Yeşil ekranlı çekimleri düzgün yapabilmek için çok düz bir arka plan olmalı, ışıklandırma pürüzsüz yapılmalı ve insanlar iyi aydınlatılmalı ve pozlanmalıdır. JVC kameralar kusursuz görüntü yakalıyor ve temiz bir sanal gerçeklik görüntüsü yaratırken diğer yapım teknolojilerimizle iyi çalışıyor.

JVC kameralar Access Sacramento’nun Bucheron World Mystery Convention “Anthony Awards” ödül töreni gösterisinde önemli bir rol oynadı. Martin açıkladı: “COVID-19 krizi yüzünden sosyal mesafeli bir stüdyo ve denetim odasıyla çalışmak zorunda olmamız bu özel gösteriyi çok zorlaştırdı. Her aday seti için ana bağlantıdan yalıtılmış küçük grup oturumlarıyla canlı stüdyo kameralarını bütünleştirmemiz de gerekiyordu. Her birinde 5 ila 7 adayın yedi ödül kategorimiz, bunun sonucunda canlı yayına aktarılan internet tabanlı video konferans görüntü akışı yoluyla gelen toplam 37 canlı sinyalimiz vardı. Bu sinyallerle bağlantılı olarak JVC kameraları kullanarak tüm adayları aynı anda yayına çıkarabildik ve canlı yayında kazananları duyurduk. Gerçekten özeldi ve harika görünüyordu; sonuçtan son derece memnun kaldık.

Son on yılda JVC kullanmış olan Martin ve ekibi, markanın istasyon için ideal olacağını biliyorlardı. Martin ekledi: “Vizörleri, pan-zoom-odak kontrollerini ve RCU işlevini gerçekten beğendik. Denetim odamızın kendine özgü yapılandırması nedeniyle JVC’den bu üç kamera kontrolünü standart düz masaüstü şekli yerine daha yukarı doğru, dik bir konumda tutmak için özel bir yuva yaratmamıza yardımcı olmasını da istedik ve bu çok işimize yaradı. Bu yeni sistemin harika yönlerinden bir diğeri, vektörskop ile dalga şekli bilgilerinin anında mühendislik ekranında görüntülenmeleri. JVC ile yapımlarımızın genel kalitesi, üyelerimizin beklentilerini sürekli yükseltiyor. İnsanlar halka açık erişim dendiğinde 1990’larda işlerin nasıl göründüğü akıllarına geliyor. Halka profesyonel düzeyde donanım verebilmek son derece avantajlı olup, JVC gibi markalar tarafından kolaylaştırılıyor.

Topluluk temelli bir stüdyo olan Access Sacramento’nun kullanıcı tabanı, yeni başlayanlardan yeni bir kariyer yapmak isteyenlere, emekli olup profesyonel yeteneklerini kullanmaya devam etmek isteyenlere kadar değişiyor. Martin: “JVC donanımının hoş tarafı, kullanım kolaylığı. Çok az deneyimi olan birisine kamerayı nasıl kullanacağını kısa sürede öğretebilirim. Ayrıca JVC kameraların senkronizasyon ve resim kalitesi olarak stüdyoyla eşleşmesini garantilemeye yardımcı oluyor. Bu çalışma kolaylığı sayesinde üyeler televizyon yapımcılığı hakkında derinlemesine teknik bilgiler hakkında endişelenmeden kendi programlarını yaratabiliyorlar. Toplulukta üyelerimizin seslerini duyurmalarının önünü tıkayacak teknolojiler istemiyoruz. JVC ürünleri bizim üyelerimize televizyonculuğu öğretmemizin temelini oluşturuyorlar.

Martin kameraların kalitesinin yanı sıra JVC’nin müşteri desteğini de en iyi olarak nitelendiriyor: “Donanım, kullanım, kurulum veya bakımla ilgili ne zaman bir sorumuz olursa olsun JVC personeli şahane. Eski kameralarımızdan birisi bir siyah nokta görüntüsü yarattığında bile JVC ekibi mühendislere bir piksel kaydırma için menülerde ne yapmaları gerektiğini açıkladı ve sorun yok oldu. Bu kamera 10 yıllık ve hala kullanımda.

JVC ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 576 94 85 numaralı telefondan Avsistek’i arayabilirsiniz.