Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > İHA, TVU One’ı Tercih Etti
İHA, TVU One’ı Tercih Etti
02.03.2021 16:19

İHA (İhlas Haber Ajansı), her ayrıntıyı yakalayıp gerçek renkleri açığa çıkaran yayınlar yapmaya imkan veren ve görüntüleri, yüksek kontrast, parlak resimler ve canlı renkler ile zenginleştiren 4K HDR/HLG 10 bit görüntü iletim özelliğine sahip TVU One mobil vericileri tercih etti. TVU One’ın bu son versiyonu (v.3) 5G modem desteğiyle de kullanıcısını teknolojinin sınırlarına taşıyor.

İHA Dış Pazarlama & Operasyon Koordinatörü Özgür Yorul ile konu hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik:

  • Ulusal ve uluslararası çok geniş yelpazede değişik mecralara haber sağlamak çok meşakkatli bir çalışma ve zamana karşı bir yarış. Bu yarışta başarının anahtarı da teknolojik altyapı. İHA geçtiğimiz günlerde TVU Networks markasının TVU One ürününe yatırım yaptı. Bu yatırımın ayrıntılarını öğrenebilir miyiz?

İhlas Haber Ajansı olarak gerek ülkemizde gerekse dünya çapında habercilik ve teknik hizmet sağlayıcılığı anlamında hizmet vermekteyiz. Gelişen teknoloji ile birlikte biz de Anadolu’da bulunan ofislerimizden haber amaçlı sinyallerin merkezimize ve müşterilerimize hızlı şekilde ulaşması noktasında yatırımlar yapıyoruz. Yine teknik hizmet sağladığımız yabancı müşterilerimiz için de bu gelişen teknolojiyi her İHA noktasından sunmak istiyoruz. Bu kapsamda son 6 aylık süreçte hızlandırdığımız bu yatırımları artırarak devam etmeyi planlamaktayız. 

  • Ürünü seçerken nelere dikkat ettiniz? Hangi kriterler sizin için önemliydi? Haber yayıncılığınıza ne gibi avantajlar sağlayacak?

Ürünü seçmemiz konusunda en önemli kriterlerden biri tabii ki gerek haber gerekse teknik hizmet sağlayıcılığında içeriklerin en hızlı ve en az kayıpla aktarımıydı. Bu noktada 4K ,5G H265 kodekli bir cihaz olması önemliydi. Dünya çapında tercih edilen bir markayla çalışmak istedik ve yabancı müşterilerimize verdiğimiz hizmetlerde dünya çapında kullanılan ürünü tercih etmekti amacımız. İhlas Haber Ajansı olarak her zaman habercilikte doğru ve hızlı habercilik hedefimiz, bu nedenle yeni cihazlarımızla görüntülerin daha hızlı ekranlara aktarılmasını amaçlamaktayız.

  • Bu tarz ürünler habercilere büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu ürünü hangi ortamlarda kullanıyorsunuz? Tüm habercileriniz bu ürünü kolay bir şekilde yayına hazırlayıp kullanabilecekler mi?

Evet, bu noktada TVU One daha önceden de bir miktar aldığımız ve kullanımda olan bir ürün. Arkadaşlarımız cihazın kullanımından memnunlar, bu da bizim için bir referans oldu. TVU One’ları gerek Türkiye içi gerekse tüm dünyada gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda kullanıyoruz. Ortadoğu coğrafyasından ABD’ye kadar bir çok noktada aktif olarak kullanmaktayız.

  • Böyle bir ürüne yatırım yapacaklara neler tavsiye edersiniz?

Biz TVU ile çalışmaya karar verdiğimizde, teknolojik ve yazılımsal olarak kısa sürede yeni gereksinimlere mecbur bırakmayacak ve teknik hizmet sağladığımız müşterilerimizin gereksinimlerini düşünerek yola çıktık. İhtiyaç ve fayda analizi yaptık. Yeni yatırım yapacakların bunları değerlendirmesi gerekir.

  • Önümüzdeki dönemde yeni projeler ve yatırımlar var mı?

Evet, önümüzdeki süreçte vites artırarak yatırımlarımıza devam edeceğiz. Gerek yeni 5G cihazlar gerekse diğer teknik ekipman parkımızı genişleterek yenilemeyi planlamaktayız.