Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Avustralya D&D Homage Komedi Dizisi 1 For All, Blackmagic Design Kameralar ve DaVinci Resolve Kullanıyor
Avustralya D&D Homage Komedi Dizisi 1 For All, Blackmagic Design Kameralar ve DaVinci Resolve Kullanıyor
24.02.2023 12:35

Blackmagic Design, ödüllü Avustralya fantastik komedi internet dizisi “1 For All”ın, Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro ve Blackmagic URSA Mini Pro 4.6K G2 dijital film kameralarıyla çekildiğini ve kurgu, derecelendirme, görsel efekt (VFX) ve ses post prodüksiyon yazılımı DaVinci Resolve ile tamamlandığını duyurdu.

İlk kez 2019’da yayınlanan “1 For All”, birlikte D&D türü strateji oyunu oynayan bir grup psikolojisi bozuk arkadaşı konu alıyor ve masadaki oyuncularla fantezi dünyasındaki karakterler arasında ilerliyor. Beşer dakikadan oluşan altı bölüme ayrılan dizinin beşinci sezonu, kısa süre önce yayına girdi. Screen Australia tarafından desteklenen orijinal senaryolu dizi, 2021 yılında TV Dizisi & Komedi dalında NSW Australian Cinematographer’s Society Gümüş ödülünü kazandı.

Sidney’de yaşayan yönetmen Elliot Owen Charles tarafından yazılan ve yönetilen dizinin yapımcılığını ve görüntü yönetmenliğini, dizinin başlangıcından beri Deerstalker Pictures’dan Goldie Soetianto yapıyor. Soetianto, bölümleri bir Pocket Cinema Camera 6K Pro ve URSA Mini Pro 4.6K G2 ile çekiyor ve görüntüleri Blackmagic Design’in DaVinci Resolve yazılımını kullanarak derecelendiriyor.

Soetianto; “Reaching Distance”, “Rhapsody of Love” ve “Waterhorse” adlı üç uzun metrajlı filmi olan ve on yıllık; kısa film, televizyon reklamı, yemek programı, moda ve markalı içerik çekme deneyimine sahip, Asya kökenli Avustralyalı, eşcinsel bir kadın.

Soetianto, şunları açıkladı: “Görsel sanatlar, müzik, kostüm tasarımı gibi birçok alanda bir şeyler oluşturmaya her zaman tutkuluydum. Sinemacılık ve konuşmadan, sadece kompozisyon ve ışıklandırmayla bir hikayeyi anlatabilme becerisine aşık oldum.

Soetianto, Blackmagic Design ürünlerini seçme nedenini; kullanım kolaylığı, iş akışı, görüntü kalitesi ve maliyeti dahil olmak üzere bir dizi etkene bağlıyor. Soetianto, sözlerine şöyle devam etti: “DSLR türü aynasız kameralardan terfi etmemin ardından, ‘1 For All’ dizisine başlamadan hemen önce, ana prodüksiyon kameramız olması için URSA Mini Pro 4.6K G2’yi satın aldım. Uygun bir fiyata muhteşem görüntüler vermesi, düşük bir bütçe ile profesyonel görünen bir prodüksiyon yapmamızı sağladı. Ses, görüntüleme ve netleme için geniş bir alana ve bağlantılara sahip olmasıyla G2’nin yapısı, küçük kameralara göre prodüksiyon için donatmayı daha kolay hale getirdi.

Artık film yapımcılığının böylesine erişilebilir olması harika. Kamera donanımı, kurgulama ve renk derecelendirme yazılımı söz konusu olduğunda, çalışmaya başlamanıza engel olmadan profesyonel kalitede yapımlar oluşturmanıza imkan veren birçok uygun fiyatlı seçenek var. Bu da istediğimiz hikayeleri anlatmamızı kolaylaştırıyor.

“1 For All” dizisinin Beşinci Sezonu, şimdi Deerstalker Pictures YouTube kanalında yayınlanıyor. 

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.