Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sennheiser XS Wireless Digital ile Anında Bağlantı
Sennheiser XS Wireless Digital ile Anında Bağlantı
27.03.2019 12:18

Sennheiser’ın yeni XS Wireless Digital serisi müzisyenlere ve kameramanlara kablosuz ses işine girmek için kolay bir başlangıç sunuyor. XS Wireless Digital kabloların yerini alarak dünya çapında lisanssız çalışma için 2.4 GHz frekansında çalışan zarif, küçük boyutlu vericiler ve alıcılar getiriyor. Çok yönlü ve kolay kullanımlı seri, neredeyse olası her yapılandırma ve uygulama için kablosuz çözümler sunuyor. Vericiler ve alıcılar serbestçe bir araya getirilebildiği için, kullanıcılar mevcut olan mikrofon yatırımlarını koruyacak bir kablosuz bağlantıyı tercih edebiliyor, ya da tam donanımlı kablosuz mikrofon setlerinden birini seçebiliyorlar.

XSW-D sisteminde 2.4 GHz aralığında dijital iletim ve bilinen aptX Live kodek var. Alıcılar anten çeşitlemesine sahip; vericiler yedekli çalışarak tüm veri paketlerini iki kez iletip güvenilir iletimi garantiliyor. Girişim oluşursa verici ve alıcı boş bir frekansa kesintisiz geçiyorlar. Ses gecikmesi 4 milisaniyenin altında kalıyor. Aynı anda beş adede kadar sistem, 75 metreye kadar mesafelerde kullanılabiliyor. Verici ve alıcı verilen şarj kablosu kullanılarak USB yoluyla kolayca şarj edilebiliyor ve tek bir şarjla beş saate kadar çalışabiliyor.

Kolay kullanım

Çalışma tek butonla, mümkün olduğunca kolay hale getirildi; hem verici hem de alıcıdaki butonlara basılınca ünitelere güç gidip otomatik olarak bağlanıyorlar. Alıcı veya vericideki butonlardan herhangi birine basıldığında ise ses sinyali kesiliyor. Her iki buton basılı tutulduğunda sistemin gücü kapatılıyor.

Verici bir el mikrofonuna, yaka mikrofonuna veya bir müzik aletine bağlanırken, alıcı doğrudan bir miks masasına, gitara, bas yükseltecine veya bir kameranın mikrofon girişine bağlanıyor.

Performans ve sunumlar

Sunucular, vokalistler ve müzik aleti çalanlar, bir XS 1 dinamik kardioid mikrofonlu Vocal Set, ME 2-II mandallı mikrofonlu bir Lavalier Set, ve 6.3mm çıkışlı müzik aletleri için bir Instrument Base Set arasında seçim yapabiliyorlar. XLR Base Set mevcut dinamik mikrofonlarla, Presentation Base Set ise mevcut 3.5mm mini-jak konektörlü mandallı mikrofonlarla kullanıma yönelik. 2019 yazında gitar ve bas çalanlar için Pedalboard Set çıkacak. Tüm vericiler ve alıcılar ayrı ayrı da satın alınabiliyor. 

Video çekimi ve içerik yaratma

XS Wireless Digital sesleri doğrudan bir video kamerasının içerisine mikrofon girişi yoluyla kaydediyor. Alıcı kameraya XS Wireless Digital cold-shoe yuva ve 3.5mm bobinli kablo yoluyla takılıyor. Verici ise kullanım durumu veya tercihe bağlı olarak bir el veya yaka mikrofonuna kolayca bağlanabiliyor. 

Kameramanlar ve içerik yaratıcıları ME 2-II mandallı mikrofonlu bir Portable Lavalier Set, mevcut bir dinamik mikrofonla kullanmak için bir Portable Interview Set, mevcut yaka mikrofonlarıyla kullanmak için bir Portable Base Set, bir yaka mikrofonu ve mevcut bir dinamik el mikrofonu için vericiler içeren Portable ENG Set arasında seçim yapabiliyorlar.

Sennheiser ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 293 37 50 numaralı telefondan Metan’ı arayabilirsiniz.