Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > DPA Microphones Minyatür Mikrofon Teknolojisiyle Teknik Başarı Ödülü Aldı
DPA Microphones Minyatür Mikrofon Teknolojisiyle Teknik Başarı Ödülü Aldı
02.03.2021 16:14

DPA Microphones, yüksek performanslı, minyatür yaka mikrofonları teknolojisi geliştirmekteki yenilikçiliği sayesinde kurucularından Jens-Jørn Stokholm ile Ar-Ge Müdürü Ole Moesmann’a Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisinden (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) teknik başarı ödülü kazandığını duyurdu. İkilininki dahil 17 bilimsel ve teknik başarı ödülü, 13 Şubat Cumartesi günü Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından oscars.org sitesinde gerçekleştirilen bir sanal ödül töreninde onurlandırıldı. 

Akademinin bilimsel ve teknik ödülleri, buluşları ve yenilikleri sinemaya önemli ve uzun vadeli katkıda bulunanları onurlandırıyor. İlk olarak 1996 yılında Stokholm’de geliştirilen DPA 4060 tümyönlü minyatür mikrofon, dünya çapında ses tasarımcıları ve film ses mühendisleri için önde gelen bir çözüm olmaya devam ediyor. 

DPA o zamandan bu yana minyatür mikrofonunu 4061, 4062, 4063 ve 4071 minyatür mikrofonlarla eksiksiz bir ürün serisi haline getirdi ve daha da minik 6060 ile 6061 modellerini de ekledi. Her çözüm hassasiyet, gerilim ve yerleştirme gereksinimlerine göre özel bir uygulama için düzenlendi. Kısa süre önce CORE by DPA teknolojisiyle güncellenen minyatür mikrofonlarda ses netliği ve açıklık daha da geliştirildi, bozulma azaltıldı ve dinamik aralık genişletildi.

Elektronik ve elektromekanik aygıtların minyatürleştirilmesi konusunda uzman olan Stokholm, başlangıçta işitme cihazı endüstrisine yönelik minyatür mikrofon teknolojisi geliştirmeye başlamıştı. Daha sonra o ve iş arkadaşı Dan Ingemann Jensen, kendi geliştirdiği orijinal işitme cihazı teknolojisi temelinde profesyonel ses endüstrisine yönelik bir minyatür mikrofon geliştirmek için DPA Microphones kurucuları Ole Brøsted Sørensen ve Morten Støveto ile güçlerini birleştirdiler. 

Stokholm şöyle konuştu: “Bu önemli onur için akademiye en içten teşekkürlerimizi vurgulamak isterim. DPA’nın minyatür teknolojisi uzun zamandır benim en çok gurur duyduğum başarılarımdan birisi, ve bunun endüstrimizdeki istisnai bir organizasyon tarafından değerli bulunması heyecan verici. Bu ödülü Ole ve DPA ekibinin tüm üyeleriyle paylaşıyor, markanın gelecekteki yolculuğunu görmek için sabırsızlanıyorum.

Daha önce Stokholm’ün yanında çalışmış olan Moesmann önce sesi istenen yönden alabilme işlevini geliştirmeye yönelik girişim tüpü teknolojisi kullanımı konusunda bir üniversite projesi üzerinde çalışmak için DPA’ya katıldı. Moesmann on yıldan uzun süre Stokholm’ün rehberliği altında DPA’nın minyatür mikrofon teknolojisini ilk elden öğrenerek, gelecekteki mikrofonların tamamının orijinal 4060’ın tasarım mirasını taşıyacağını garantiledi. Moesmann, DPA’da geçirdiği zaman boyunca çoğunlukla girişim tüpü teknolojisi araştırmalarından edindiği bilgilerle olmak üzere tüm DPA mikrofonlarının geliştirilmelerine katkıda bulundu. 

DPA mikrofonları her yıl önemli sinema ve sinematik tarzda televizyon dizilerinin setlerinde kullanılıyor. Bunlar arasında Yesterday, Spiderman–Homecoming, Mission: Impossible–Fallout, Paddleton, Dora and the Lost City of Gold, Près de Moiand Altitude sayılabilir. Marka ayrıca True Memoirs of an International Assassin, Alien: Covenant, Lucy, Mad Max: Fury Road ve Guardians of the Galaxy adlı yapımlar da var. 

1931 yılında kurulan akademinin bilimsel ve teknik başarı ödülleri, endüstrinin gelişmesini etkileyen şirket ve kişilerin yanı sıra üst düzey mühendislik ve teknik değerleri onurlandırıyor. 

DPA ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan ASF’yi arayabilirsiniz.